Концерт виолинисткиње Мионе Топаловић у Галерији `73

Почетак Петак
29.03.2019.
y 19:00

Крај Петак
29.03.2019.

Добијајте обавештења о новим догађајима, пријавите се на наш newsletter.

Млада виолинисткиња Миона Топаловић,  наступиће у Галерији `73 у петак 29. марта у 19:00 часова, у оквиру програма Аrs Musicum.

Миона Топаловић рођена је 3.9.2002. у Београду. Виолину је почела да свира са седам  година.  Тренутно је трећи разред средње музичке школе ,,Ватрослав Лисински“ у класи проф. Мине Алексић и под менторством стручног саветника школе проф. Радане Ванрешевић.  Од 2012.  је полазник Интерпретативног студија виолине проф. Дејана Михаиловића, који од октобра 2016. године води  Немања Радуловић.

Од 2015. је члан камерног ансамбла ,,Артлинк млади виртуози“. На концерту Стефана Миленковића у великој дворани Коларчеве задужбине 2017.године била је концерт мајстор оркестра Артлинк, и такође је похађала његов мајсторски курс у Котору 2018.године.

Имала је низ солистичких концерата и наступа у Београду (Задужбина Илије М. Коларца, Галерија Српске Академија науке и уметности, Артгет сала Културног центра Београда, Скупштина града Београда).  2018. године у оквиру Котор Арт –Фестивала гудача, имала је реситал у концертној сали Светога Духа.

Освајала је велики број високих награда на националним и посебно на међународним такмичењима,  од којих се истичу: „Стрингфест“ – лауреат од прве до шесте категорије 2017, Републичко такмичење – лауреат четврте категорије 2018,  међународно такмичење ,,Јозеф Мицка“, Праг, 2015. год. I награда, међународно такмичење ,, Таленти за Европу“ Словачка, 2016. год.  II награда, међународно такмичење  ,,Јарослав Коциан“ Чешка, 2016. год,  I награда и специјална награда жирија за извођење задате композиције Јарослава Коциана међународно такмичење “Охридски бисери”, I награда, Македонија, 2018. год,на коме јој је  додељена награда Европског удружења за младе уметнике ,,Емцy”.  

Миона је стипендиста Фондације за младе таленте града Београда и захваљујући њима свира на виолини маестра Ђовани Лазара из Падове.

Улаз на концерт је бесплатан.

Добродошли!