Почетак Уторак
03.04.2018.
y 18:00

Крај Уторак
03.04.2018.

Добијајте обавештења о новим догађајима, пријавите се на наш newsletter.

Дуо НеСте, који чине Немања Потпарић (хармоника) и Стеван Савић (клавир), наступиће у Галерији `73 у уторак 3. априла у 18 часова. На програму ће бити дела Ј. Дербенка, Г. Хермосе, А. Пјацоле, Ф. Анђелиса, А. Николића и Д. Ђукића.

Немања Потпарић рођен је 3. јануара 1991. године у Црној Гори где је завршио основну и Нижу музичку школу. Хармонику је почео да свира са седам година. После завршеног основног школовања сели се у Чачак, где 2006. године уписује Средњу Музичку школу „Др Војислав Вучковић“ у класи Мр проф. Миљана Бјелетића. Као студент, освајао је бројне награде и признања и био лауреат многих како домаћих тако и иностраних такмичења. Дипломирао је у класи Проф. Мр. Војина Васовића. Одржао је низ концерата како у земљи тако и у земљама региона. Наступио је на манифестацији, „Град театар“, Београд,  Европски фестивал музике „Espressivo“ где је као најмлађи концерт мајстор одржао соло концерт међу најпризнатијим професорима и извођачима из целог света у области класичне музике. Добитник је награде „Мања Радуловић“ за најбољег инструменталисту Музичке академије 2014. године. Био је учесник мајсторских радионица у области хармонике где је као предавач талентованим ученицима и студентима преносио своја знања. Активан је члан жирија на интенационалним фестивалима, у области класичне музике и класичне хармонике. Члан је светске конфедерације удружења акордеониста CMA. У оквиру свог дуа НеСте, са својим колегом пијанистом Стеваном Савићем успешно концертира. На репертоару су композиције класичне и танго музике. Концертирали су у Србији, Црној Гори, Русији, Француској, Хрватској и другим земљама и градовима.

Стеван Савић, рођен је 3. децембра 1991. У Горњем Милановцу. Добија интересовање за свирање клавира са својих 10 година. Одлучује се да ванредно крене на часове клавира и солфеђа код наставника Јована Тошића и већ после пар година приређује свој први солистички концерт у Горњем Милановцу. Поред тога, ту су  разна такмичења на којима је учествовао широм Србије. Уписује средњу Музичку школу у Чачку у класи професорке Снежане Рачић. У том периоду школовања учествује на мастер класевима код Јурија Кота, Међународном такмичењу младих пијаниста у Шапцу и Бањалучком Бијеналу. Такође, учествује на такмичењима у камерном саставу, Међународно такмичење "Даворин Јенко" у Београду. Након тога одлучује да упише Факултет музичке уметности у Београду 2010. године у класи мр Невене Поповић, у чијој класи и завршава основне академске студије 2014. године. Мастер студије завршава у класи професора Владимира Милошевића 2016. године. За време студија учествује у летњим музичким радионицама у Норвешкој.