Aлжирска хроника-промоција књиге аутора Србољуба Манојловића

Почетак Среда
15.01.2020.
y 18:00

Крај Среда
15.01.2020.

Добијајте обавештења о новим догађајима, пријавите се на наш newsletter.

У Галерији `73 ћеу среду 15. јануара са почетком у 18:00 часова бити одржана промоција књиге „Алжирска хроника“, аутора Србољуба Манојловића.

„Алжирска хроника“ је збирка одабраних дописничких текстова, записа и путописа, дугогодишњег новинара Танјуга, Србољуба Манојловића, који је, током осам година, извештавао  јавност о многобројним политичким, друштвенополитичким, култуним и другим догађајима. Известан број текстова први пут се објављује у овој књизи.

Ово вредно новинарско сведочанство говори и о великим изазовима кроз које је прошло алжирско друштво, од великих нестабилности, преко разбуктавања исламског  фундаментализма и грађанског рата, па до периода стабилизације.

Рецензент амбасадор Данило Милић, који ће говорити на промоцији у Галерији 73, сматра да ће ова књига бити занимљива свим слојевима читалаца, али и посебно корисна за образовање наших младих кадрова на Дипломатској академији Министарства спољних послова.

Србољуб Манојловић, новинар и публициста. Радио је у листовима „Младост“ и „Политика експрес“ и у новинској агенцији Танјуг. За новинарски рад добио награду Новинске куће „Политика“ 1976. и награду „Светозар Марковић“ 1979. године. Објавио је и неколико фељтона и више прилога у часописима и зборницима.