Галерија „Сања“ у Сремчици угостила младу уметницу

У прелепом здању  Галерије „Сања“ у Сремчици  у недељу, 27. маја је организована изложба слика Анастазие Димитрић. Анастазиа је ученица седмог разреда основне школе „Мирослав Антић“ са Чукарице. Велику подршку у свом раду има од наставнице Душанке Симеуновић која је у свечаном делу изложбе говорила о уметничком раду младе уметнице.

На изложби су посетиоци имали прилику да се упознају са креативним стваралаштвом ове девојчице која планира да сликарство буде њена будућа професија.

Подршка младим уметницима у афирмацији њихових талената је од великог значаја. Галерија „Сања“ у својим програмским активностима има за циљ откривање правих уметничких потенцијала младих и унапређење истих, изјавила је директорка Мирела Пудар која је у својству домаћина званично отворила ову изложбу.

Анастазиа Димитрић рођена је у Београду, 07. 08. 2004. године. Ученица је VII разреда ОШ „Мирослав Антић” Београд, Чукарица.

Већ у нижим разредима учитељи примећују њен таленат у цртању, сликању и вајању, а у VI разреду, децембра 2016. године на иницијативу њеног наставника цртања, сликања и вајања Дражена Врачара у ОШ „Мирослав Антић” Београд, Чукарица, постављена је њена Прва самостална изложба. Након тога имала је још три продајне изложбе у истој школи марта, априла и децембра 2017. године, као и продајну изложбу у децембру 2017. године у  ОШ „Љуба Ненадовић” Београд, Чукарица. У мају 2017. године на Литургијском фестивалу цркве Вазнесења Господњег у Жаркову излагала је на позив вероучитељке Бранке Драгичевић. У септембру 2017. године имала је продајну изложбу на манифестацији „Карневал бродова”. Била је гост изложбе у Војној гимназији поводом прослављања Светог Саве 2018. године.

Изложба ће трајати до 3. јуна 2018. г.