Уметнички савет

Уметнички савет чине:

  • Владимир Комад
  • Драган Милеуснић
  • Љубица Миљковић
  • Јован И. Ракиџић
  • Тијана Фишић

Биографије

Владимир Комад

Рођен је 8.03.1938. у В. Рибару, Србија.

Основну школу и нижу гимназију завршио у Црвенки. Вишу гимназију завршио у Сомбору.
Академију за ликовне уметности и последипломске студије завршио у Београду 1971.
Стипендиста британске владе 1972. на Saint Martin`s School of Arts у Лондону, у класи професора Antony Caro. Студијска путовања: СССР, Мађарска, Италија, Француска, Енглеска, Азстрија, Грчка. Професор ликовних уметности на Педагошкој академији за васпитаче од 1976.
Стручни сарадник ФЛУ од 1987. Доцент на ФЛУ од 1989. Од новембра 1991. ванредни професор а од 1996. редовни професор Факултета ликовних уметности у Београду. Биран за декана ФЛУ у два мандата ( у периоду од 1992. до 1996. ). Од 1997. на приватној Академији лепих уметности у Београду упоредно предаје скулптуру и цртање. Биран за декана АЛУ 2004 године. Члан УЛУС-а од 1970. Секретар вајарске секције 1973.

Љубица Миљковић

Родила се у Београду (1949), где је заршила студије историје уметности на Филозофском факултету. Била је кустос Кабинета графике, затим Збирке југословенског сликарства XX века и шеф Одељења за новију уметност Народног музеја. Стекла највише стручно звање: музејски саветник.

Аутор је скоро двеста изложби широм Србије и у иностранству, а коаутор и сарадник на свим организационим пословима преко стотину. Поред монографија и монографских студија у каталозима, научно-полуларних текстова, ликовних критика и одредница у енциклопедијама, урадила је више радио и телевизијских прилога, од којих се значајем издваја серија Тајне Народног музеја. Држала је предавања у Народном музеју, музејско- галеријским установама Србије, Матици српској у Новом Саду, Коларчевој задужбини, Библиотеци града Београда, Учитељском факултету итд. Отворила је много изложби и давала интервјуе, изјаве и сл. Гост у емисијама Зорице Буље, Драгоша Калајића, Николе Миркова, Радоње Лепосавића, Снежане Ристић, Антонеле Рихе, Бојане Андрић, Саве Ристовића, Маје Сковран, Данијеле Пурешевић, Мелихе Правдић и других уредника и новинара.

Председник је ликовног програма Центра за предавачку делатност Коларчеве задужбине. Почасни је члан Друштва српских уметника Лада. Била је члан Управног одбора Народног музеја, Управног одбора Школе у Шуматовачкој, програмских савета Модерне галерије у Будви, Галерије КНУ, Градске галерије у Ужицу, Галерије 73, Уметничке галерије – Легата Милуна Митровића у Сокобањи, Галерије Стара капетанија, Галерије Културног центра Београда, Галерије 107, Одбора за додељивање награде "Лазар Трифуновић", Ликовног савета РТС и многих селекционих комисија и жирија за доделу награда на престижним уметничким смотрама итд.

Галерија Матице српске јој је уручила две повеље, посебно вредну у част сто педесет година од свог оснивања. Лауреат је Златне значке Културно просветне заједнице Србије, Велике награде Друштва српских уметника Лада, Награде Михаило Валтровић, за животно дело у музеологији и Награде Задужбине Илије М. Коларца.

Јован И. Ракиџић

Рођен 1944. у Добрици. Завршио Академију ликовних уметности у Београду у класи професора Љубице Сокић 1968. Постдипломске студије на истој академији завршио у класи професора Стојана Ћелића 1970. године.

Редовни професор на Академији уметности у Новом Саду.

Приредио педесет самосталних изложби у земљи и иностранству.

Излагао на бројним заједничким изложбама.

Добитник тридесетак награда и признања.

Тијана Фишић

Рођена је 24. септембра 1966. године у Београду.

Аутор је 30 самосталних изложба слика; најзначајнија је « Ретроспектива неба – поводом 25 година уметничког рада, 1988-2013», Уметнички павиљон Цвијета Зузорић, Београд , 2. март – 11. април, 2013, каталог у издању УЛУС-а. ИСБН 978-86- 6307-004- 2.

Дипломирала 1989. и магистрирала 1993. на Факултету ликовних уметности у Београду у класи проф Момчила Антоновића.

1993. постала је члан УЛУС-а ( Удружења ликовних уметника Србије) и 2011. члан Друштва српских уметника Лада.