Дечија недеља у Галерији Сања у Сремчици

Протеклог викенда у простору Галерије Сања у Сремчици, у оквиру Дечије недеље, организоване су ликовне радионице и изложба радова полазника сликарске школице АНЛУ из Сремчице.

Учесници изложбе, узраста од 7-15 година, провели су време сликајући и цртајући у предивном амбијенту Галерије Сања а потом приредили заиста занимљиву изложбу.

Драгана Ристић Трајковић, професорка ликовне културе, која већ дуги низ година води ову школу сликања, најпре се захвалила свим својим полазницима на бескрајном таленту и посвећености.

„У овом осетљивом периоду развоја, када је младима заиста потребна подршка, настојимо да им на квалитетан начин употпунимо слободно време, развијемо љубав према ликовном стваралаштву, омогућимо да у лепом природном окружењу без мобилних телефона, таблета итд. уживају у стварању, међусобном дружењу и новим познанствима, да подстицањем креативности и маште откријемо скривени таленат у њима и помогнемо да савладају ликовне технике које нису познавали“, истакла је Мирела Пудар, директорка Галерије `73, у чијем саставу функционише Галерија Сања.

Програм је реализован под покровитељством ГО Чукарица.