Почетак Четвртак
19.09.2019.
y 19:00

Крај Уторак
01.10.2019.

Добијајте обавештења о новим догађајима, пријавите се на наш newsletter.

Културна установа Галерија `73 се на овогодишњој манифестацији “Дани европске баштине”,  представља мултимедијалном изложбом аутора Миливоја Мише Рупића под називом “”Свирај фруло свирала дуго””.  На овај начин Галерија жели да, промовишући културну баштину под називом “Уметност и забава”, омогући свима да се кроз своје креативне идеје придруже овом међународном фестивалу културе.

Изложбом поменутог аутора се представља један од најстаријих дувачких инструмената – фрула. То ће бити својеврсна прича где ће  посетиоци  бити упознати са историјом и традицијом фруле код Срба, њеним градитељством, најбољим српским фрулашима, младим нараштајима који негују овај вид традиционалне народне музике, о саборима и манифестацијама фрулаша, и све о фрули као својеврсном симболу српског народа који опстаје у његовој музичкој традицији. У свету фрулу-свиралу карактерише велика разноликост у облику, дизајну, начину добијања тона и у материјалу за израду, па изложба и у овом сегменту упознаје посетиоце.   Посетиоци ће бити упознати и са књижевно-поетским стваралаштвом на тему фруле.
Изложбену поставку прати музика мајстора фруле Боре Дугића и Владе Баралића.
За слепе и слабовиде особе обезбеђен је програм-водич на Брајевом писму.
За време трајања изложбе биће организоване дечје радионице на тему музике и сликарства. 

Поред изложбе о фрули као централном културном догађају, Галерија ’73 у сарадњи са Удружењем “Пријатељи деце Београда” посебан сегмент ће посветити изложби  дечијих радова који су настали у протеклом периоду. Свечаност ће бити пропраћена музичко сценским програмом  у којем ће учествовати деца, победници на овогодишњим музичким такмичењима.

Намера овог једнодневног догађаја који је планиран за 25. септембар 2019. године је жеља да се деца подстакну на уметност, да је освесте у себи и да представља мотив њиховог стваралаштва.

Улаз за све програме током трајања Манифестације је бесплатан.
Контакт: 011/3557-142, gallery73@gmail.com,    www.galerija73.com