Александар Радош: Херцеговина, нашим очевима за покољења - изложба фотографија

Почетак Четвртак
27.06.2019.
y 19:00

Крај Уторак
02.07.2019.

Добијајте обавештења о новим догађајима, пријавите се на наш newsletter.

Основна идеја и замисао реализације пројекта је заједничка жеља Александра Радоша и Предрага Черовића је да се представи она Херцеговина уткана у наша детињства, нашу садашњост,  наше снове и стремљењима ка трајању кроз наше будуће нapaштаje.  Изложбом се представља плод годишњег снимања, путовања кроз упечатљиве призоре, пастелне колорите предела која су специфична само за то подручје. Почетком изложбе „Херцеrовина нашим очевима, за покољења“ направљен је први корак ка трајној замисли-бележењу Херцеговине на овакав ликовно-фотографски начин какав је представљен на изложби која, првенствено лепотом и чудесним сазвvчјима камена да испише поглавља наших постојања.

Аутор фотоrрафиjа је Александар Радош, лиkовни уметник фотографије, рођен 1960.годинеу Беоrраду. Излагао је на преко З0 изложби код нас и у иностранству (Италија, Шведска, Француска...). Добитник је више награда из области фотографије. Члан је УЛУПУДС-а. Пореклом је Херцеrовац.

Предраг Черовић, је opraнизатop, и челник подршке остваривања пројекта. Вођен првенствено искреном љубављу према Херцеговини толико је допринео изложби да би без његовог  залагања  највероватније све остало као нереализована идеја.
Рођен је 1958. године у Лондону. Пореклом је Херцеговац.