У Галерији `73 одржано вече поезије посвећено Палестини

У Галерији ’73 је одржано вече поезије посвећно Палестини, које је организовала Амбасада државе Палестине у сарадњи са Галеријом `73. Своје стихове говорили су бројни песници и уметници, уз инстументалну пратњу, а промовисана је и поезија најпризнатијег палестинског песника Махмуда Дервиша.

Присутнима се обратила и пожелела добродошлицу директорка Галерије Мирела Пудар, а затим реч препустила Његовој Екселенцији Амбасадору Државе Палестине, господину Мухамеду Набхану, који је пожелео добродошлицу присутнима.

Поезију су изводили: Слободан Петровић, Сабах Ал-Зубаиди, Љиљана Нешковић Булатовић, Мариа Викториа Живановић, Сања Александра Недељковић САН, којима се придужила и Александра Манасијевић која је изводила стихове Махмуда Дарвиша. Зара Хусејнова рецитовала је стихове на староарапском језику, а поезију на арапском и српском језику изводио је дечак Јусуф Аша, уз изведбу неколико композиција на клавиру. У музичком делу програма наступио је Ненад Вјештица Кхан, на инстументу уд.

Посебно изненађење за присутне припремио је Његова Екселенција Амбасадор, господин Мухамед Набхан, који је говорио стихове Махамуда Дервиша. Манифестацији су присуствовали и Амбасадор Ирака, као и преставници амбасада Алжира, Марока и Либије.

У име Галерије `73 директорка Мирела Пудар захвалила се присутима, као и представницима Амбасаде Палестине, изразивши жељу да се сарадња између Галерије `73 и Амбасаде Државе Палестине настави.