У Галерији `73 одржан октобарски циклус концерата програма „Аrs Мusicum“

У оквиру programa „ARS MUSICUM“, у октобру месецу у простору  Галеријe  `73 одржани су концерти  квартета „Brass секстета” и концерт Оркестра Савеза слепих из Црне Горе.

Brass секстет, сјајан састав који чине шест младих музичара који деле исту емоцију и вештину заједничког стварања музике, настао је још током њихових студентских дана, почетком октобра месеца одржали су концерт који је загрејавање за велику турнеју у Кини, на коју ускоро полазе. На програму су биле модерне обраде класика, рок хитова, дизни музике....што је изазвало овације публике која је присуствовала концерту.

Гости из Црне Горе, Оркестар Савеза слијепих, наступили су пред препуним простором Галерије `73. Овај концерт изазвао је велико интересовање публике, програмом који чине жанровски различите композиције, од италијанских канцона до традиционлне народне музике. Овај оркестар броји 7 инструменталиста, од којих су 3 и пратећи вокали и седам солиста. Изводе и сачињавају их сачињавају чланови Савеза слијепих Црне Горе и њихови пријатељи.

Улаз за све концерте у оквиру програма „ARS MUSICUM“ је бесплатан.