У Галерији `73 одржан Инфо дан о програму Креативна Европа

Деск Креативна Европа Србија у сарадњи са Галеријом `73 и Центром за урбани развој организовали си инфо дан о програму Креативна Европа у петак 1. фебруара.

Том приликом представници установа и организација имали су прилику да сазнају више о смерницама актуелних конкурсних позива, као и оних који ће бити расписивани током године: приоритетима програма, условима за конкурисање и специфичним питањима која се односе на досадашње учешће Србије у програму.

Димитрије Тадић и Милан Ђорђевић, из Деска Креативна Европа Србија, информисли су  присутне о потенцијалима пројектних идеја установа и организација из Србије за остваривање европске сарадње у оквиру програма Креативна Европа. Раде Милић и Александра Николић, представници Центра за урбани развој представили су искуства учешћа у програму Креативна Европа и резултате пројеката „Дигитални наративи малих историјских места“ и „Heritage Hubs”.

Програм Креативна Европа је главни програм Европске уније за културу за подршку пројектима сарадње установа и организација у култури из различитих европских земаља. Деск Креативна Европа Србија је имплементационо тело програма Креативна Европа, оформљено у оквиру Министарства културе и информисања Републике Србије. Задатак Деска је пружање подршке установама културе и организацијама цивилног друштва у Републици Србији које желе да обезбеде учешће у програму Креативна Европа.

Техничку подршку у организацији програма у Галерији `73 пружила је ГО Чукарица, а на самом догађају присуствовао је члан Већа ГО Чукарица Горан Ускоковић.