У Галерији `73 одржан децембарски „Филозофски перформанс“

У Галерији `73 9. децембра одржан је"Филозофски перформанс" са темом" Дневник заводника"Серена Кјекигора. Платон је љубав дефинисао као истину бићу, на његовом трагу француски филозоф Ален Бадју је написао дело "Похвала љубави", сматрајући да је "љубав декларација вечности у времену".

 Али шта је завођење? Да ли је то нужан почетак који води ка љубави или обмани? Да ли заводник жуди за љубављу или за потврдом?

У књизи "Дневник заводника" Серен Кјекигор изложио је један од најбољих начина завођења али и најбољи увида у људску психу. Да ли се завођење може научити или је то дар и део каракера...или нешто потпуно другачије од свега што смо мислили?  То су била питања о којима се дискутовало на перформансу који је почео сценом из књиге "Дневник заводника" у којој су учествовали: глумац Марко Долаш, Јелена Љубеновић и филозофкиња Тања Петровић Миљковић као приповедач.  Марко Долаш певао је познату композицију "Загрли ме". Будући да је тема била врло интригантна велики број људи укључио се у дискусију и тиме дао смернице и сугестије не само на самом перформансу него и за следећу трибину,  на задовољство свих.