Свечано отворена изложба слика Анатолија Ивакина

У четвртак, 3. септембра,  отворена је изложба слика руског уметника Анатолија Ивакина. Рођен је 195. г. у граду Коркино, Јужни Урал. Дипломирао је на  Архитектонском факултету у Свердловску. Обављао је послове дипломираног архитекте, главног архитекте пројеката широм Русије. Од 2015. године стално је настањен у Београду, где интезивно слика и на радост свих нас, бави се сликањем – својим хобијем у у којем је уживао још у студентским данима.

Анатолиј Ивакин је, како сам каже, "мало руски, мало српски" уметник, чији укупан уметнички стаж траје нешто више од 10 година, не рачунајући изучавање цртежа, сликарства и вајарства на Архитектонском факултету у граду Свердловску, данашњем Екатеринбургу. Његов тематски опсег је исти као код других реалиста: пејзаж, ведута, марина, портрет и мртва природа, посебно мотиви цвећа. 

Поставку у Галерији `73 чини 38 радова рађених техником уље на платну,  са темама пејзажа, мртве природе, портрета итд. У његовом сликарству одаје се дубоко поштовање према  руској традицији сликарског и вајарског реализма.

О његовом ликовном стваралаштву говорила је сликарка Мирјана Стојановић, ауторка пројекта „Србија са палете руских уметника“. Изложбу која ће трајати до 15. септембра 2020. г, свечано је отворила Мирела Пудар, директорка Галерије `73.