Српско - словачки књижевни сусрети одржани у Галерији 73

У четвртак са почетком у 19 часова у Галерији `73 организовано је завршно вече традиционалне  манифестације “Дани Словачке у Галерији `73 “. Том приликом представљени су српски и словачки књижевници чија дела су преведена на оба језика.

Присутне госте испред Галерије ’73 поздравила је директорка Мирела Пудар, која је истакла важност  да ова  установа културе, настоји  и на овај  начин да развија широк спектар културне размене између наше земље и Републике Словачке, што је резултирало успешном реализацијом неколико културних догађаја у протеклом периоду као и изложба Павела Чањија која је у току. Она је најавила изложбу из Колекције Галерије `73 у Братислави у децембру месецу.

У програмском делу вечери стихове су читали академик Матија Бећковић,  књижевници Адам Пусолић, Јанко Вујиновић, Љиљана Црнић, Јанко Вујиновић, Љубинко Јелић, Мартин Пребуђила, Ладислав Чањи и Владимир Валенћик. Стихове познатих песника читао је   глумац Милан Михајловић Цаци

Модератор програма био је Неђо Ћићо Стојановић.                

Свесрдну подршку у реализацији ове Манифестације  подржала је Амбасада Републике Словачке у Београду и Градска општина Чукарица.