Програм Игре без граница у Галерији Сања у Сремчици

Протекле недеље у простору Галерије Сања у Сремчици организован је први циклус радионица за децу који се реализује у оквиру програма “Вртићи без граница”. Програм је организовала Предшколска Установа Чукарица и Галерија 73.

У првом циклусу радионица деца из вртића Горица из Сремчице су били полазници радионице уз свесрдну подршку  васпитача Предшколске Установе Чукарица  Александре Петровић, Марије Гвоздовић, Иване Митровић, Марине Марјановић и Живосаве Живановић.Током првог циклуса представљени су програми „Биботова играоница“  и  „ Ликовна радионица, шврљаоница“...

“Предшколскa Установa Чукарица  је један од веома важних сарадника  Галерије '73 и нашег огранка Галерије Сања у Сремчици, где се као резултат квалитетне сарадње деци са Чукарице узраста од 3 - 5,5 година, која до сада нису имала прилике да бораве у вртићу, пружа прилика да се квалитетно интегришу у социјалну заједницу”, изјавила је директорка галерије Мирела Пудар. 

 „Вртићи без граница 3” је пројекат  подршке унапређивању система друштвене бриге о деци   предшколског васпитања и образовања на локалном нивоу,“ све у циљу да  се изађе у сусрет праву свих породица и деце на квалитетну средину за развој, игру, културу и слободно време. Тим Предшколске Установе Чукарица и Културна установа Галерија `73 настојe да уважe свако дете са територије Чукарице и понудe му прилику за игру и учење у непосредном природном окружењу  кроз различите акције и активности.