Одржана априлска трибина “Реч у времену“ – гост Миљурко Вукадиновић

У Галерији ’73, у организацији Српског уметничког друштва Београд и Неђе Ћиће Стојановића, 23. априла 2019. године одржано је књижевно вече под називом Реч у времену – гост Миљурко Вукадиновић, књижевник.

Неђо Ћићо Стојановић, водитељ вечери, представио је присутнима Миљурка Вукадиновића (1953), песника, прозног писца, романсијера, есејисту, антологичара, преводиоца, новинара, уредника и водитеља Трибине УКС Француска 7. Члан је удружења књижевника Србије, Удружења књижевних преводилаца Србије и Савеза књижевника Румуније.  До сада је објавио 94 књиге. Пише на српском и румунском језику. Заступљен је у бројним антологијама поезије и лексиконима писаца у земљи и иностранству. Добитник је угледних домаћих, румунских, молдавијских и македонских признања. Између осталог, носилац је Ордена са златним венцем Михај Еминеску Републике Молдавије за заслуге у култури и „Златног беочуга“, КПЗ Београда за заслуге у култури Београда. 

О аутору и његовом раду говорили су професор др Даница Андрејевић, књижевни историчар и критичар; Видак Масловарић, песник, прозни писац, есејиста, књижевни критичар, публициста; као и водитељ Неђо Ћићо Стојановић, док је аутор казивао своју поезију.

У музичком делу програма гитару је свирао Александар