Обележена Дечија недеља у Галерији Сања

„Моје је право да живим срећно и здраво“, слоган је овогодишње манифестације Дечија недеља, која се  ове  године први пут обележила  у Галерији Сања у Сремчици. Тим поводом,  у петак, 5. октобра 2018. oд 13:00 часова, организовано је дружење са малишанима Предшколске установе Чукарица са којим ова галерија негује лепу сарадњу.
Деца из вртића Горица из Сремчице су се, уз подршку родитеља и васпитача, дружила у прелепом простору Галерије Сања.Поред отвореног амбијента у којем су малишани уживали у интерактивним радионицама,  они су један део програма реализовали у самој галерији где су се упознали са поставком радова из фундуса Галерије 73, у чијем систему функционише Галерија Сања.

“Ово је била прилика да се подсетимо права и потреба детета у локалној заједници, да укажемо на њихова права и потребе и да, као институција,  покажемо свеобухватно уважавање њихових права, изјавила је Мирела Пудар директорка Галерије 73. Она је  додала “да унапређивање међусобне институционалне сарадње у заједници знатно унапређује присутност и боље услове за  малишане”.

У програму обележавања ове манифестације свесрдну помоћ у реализацији  помогла је Предшколска установа Чукарица, директорка Биљана Гајић са сарадницама Александром Петровић, васпитач, руководилац  вртића Горица из Сремчице, и васпитачима  Маријом Марјановић , Аном Радомировић, Биљаном Вуковић и Маријом Гвоздовић.