КЊИЖЕВНИ СУСРЕТ У "ГАЛЕРИЈИ '73"

Зирка приповедака "Море" уз свирку и песму

Уз емоције и дуге аплаузе, у препуној "Галерији '73", синоћ (у уторак 27. јуна), представљана је збирка приповедака "Море", аутора Миодрага Н. Чолаковића, у издању књижевног салона "Поезија Стенка". Овај догађај одржан је у оквиру циклуса књижевних сусрета "Реч времену", а домаћин је био угледни песник Неђо Ћићо Стојановић који сваког месеца у галерији води овакве сусрете.

Ауторова шеста књига по реду, представљена други пут у кратком периоду, на специфичан начин, по принципу: ред разговора, ред читања одломака, ред музике. Поред Миодрага Чолаковића, који је одговарао на питања домаћина и читао делове књиге, у програму су учествовали и Радинка Стојковић, издавач, др Милош Чанак, који је стручно анализирао књигу, као и Теодора Вуказић. Разговарало се о књизи, али и о животу и биографији аутора, које спада у комплексне уметничке личности као писац, пијаниста, професор, певач, сликар...

У музичком делу, аутор је свирао на клавиру солистички у три наврата, а Теодора Вуказић и Владо Вуказић одсвирали су на виолини и кларинету дует са две композиције. Ипак, прави деллиријум и одушевљене публике изазвало је оперско певање аутора уз сопствену клавирску пратњу. Његов тенорски глас без микрофона надјачао је све у сали и никог није оставио равнодушним.