BUENOS NOCHES ARGENTINA – ДОБРО ВЕЧЕ АРГЕНТИНО

Поводом промоције културе Аргентине, у среду је у оквиру актуелене изложбе два уметника Ерика Делмара и Миливоја Мишка Павловића у Културној установи Галерија`73, уприличено књижевно вече под називом „BUENOS NOCHES ARGENTINA – ДОБРО ВЕЧЕ АРГЕНТИНО“.

Организатори вечери су, поред Галерије 73 и Клуб писаца Чукарица, а аутор програма Миливије Мишо Рупић.
Књижевним програмом публика је имала прилику да се подсети дела познатог аргентинског писца Хорхе Луиса Борхеса и да се кроз видео презентацију упознају са овом, културолошки богатом земљом као и њеним географским и демографским одликама.

У књижевном сегменту вечери, о стваралаштву великог аргентинског писца Хорхе Луиса Борхеса, говорили су Миодраг Ракочевић, драмски уметник и Неђо Ћићо Стојановић, књижевник. У музичком делу учествовали су ученици Музичке школе „Ватрослав Лисински“ са Бановог брда.

Вечери је присуствовао Његова екселенција Амбасадор Аргентине г. Рикардо Ф. Фернандес, као и челни људи ГО Чукарица на челу са председником Срђаном Коларићем. 

Том приликом госте је поздравила в.д. директора Галерије`73 Мирела Пудар, а присутнима се обратио и његова екселенција г. Рикардо Фернандес као и г. Владимир Орлић, народни посланик и председник Групе пријатељства са Аргентином.

Многобројни посетиоци вечери су поред програма посвећеног пријатељској Аргентини, имали прилику да уживају и у скулптурама и сликама, аргентинског уметника Ерика Делмара и Мишка Павловића чија поставка је тренутно у Галерији`73 и трајаће до 30. маја.