Браниславу Јанковићу уручена награда „Мирослав Дерета“ за 2019. годину

Књижевна награда „Мирослав Дерета“ за најбољи необјављени рукопис додељена  је у Галерији 73 књижевнику Браниславу Јанковићу за роман „Мачка у коферу”. Ову престижну награду Градска општина Чукарица и Издавачка кућа Дерета додељују по четрнаести пут. Овогодишњем лауреату награду је уручио председник општине Чукарица Срђан Коларић,  који је честитао Браниславу Јанковићу и пожелео му успех код читалачке публике.

Доделом Деретине награде почињу традиционални Децембарски дани Чукарице, са низом културних и уметничких садржаја, који се одржавају на више локација на нашој општини. Присутне је поздравила и директорка Галерије 73 Мирела Пудар, а власница Издавачке куће „Дерета“ Дијана Дерета уручила је Плакету добитнику и захвалила се председнику и Општини Чукарица на подршци.

Овогодишњи лауреат Бранислав Јанковић, истакао је да му је велика част и подстицај награда коју је за своје дело добио. Председник жирија Зоран Богнар и члан Петар Арбутина говорили су о делу добитника, које је овенчано наградом и подсетили да је и ове године на конкурс стигао велики број квалитетних рукописа, међу којима се роман Бранислава Јанковића нарочито издвојио.