Београдски концерт гитаре Николе Јелачића у Галерији `73

У оквиру Децембарских свечаности на Чукарици, у уторак, 17. децембра, одржан је концерт гитаре Николе Јелачића, у оквиру програма „Ars Musicum“ . Корепетитор програма била је Бојана Загорац, клавир.

На програму концерта биле су композиције Joaquína Rodriga, Maria Castelnuovo-Tadesco и Johanna Kaspar Mertza.

Концерт је организован уз подршку Удружења Требињаца „Јован Дучић“. „Подршка младим музичким талентима из региона и удружењима који промовишу културу и уметност, један је од  приоритета ове галерије“, изјавила је Мирела Пудар, директорка Галерије `73.

Никола Јелачић је рођен у Требињу 1998. године, где је завршио основну музичку школу у класи професорке Данице Куртовић. Даље музичко образовање наставио је у Београду у средњој музичкој школи "Јосип Славенски" у класама професора Далибора Наумовића и Слободана Миливојевића. Тренутно је студент четврте године на Факултету музичке уметности у Београду, у класи професора Александра Хаџи - Ђорђевића. Освојио је многобројне награде од којих се истичу: прва награда и звање лауреата на републичком такмичењу 2016,  прва награда на Наиссус фестивалу у Нишу 2015. и друга награда на Војвођанском фестивал у Новом Саду 2016.