Трибина „Реч у времену“ – гост Драгомир Ћулафић, писац

Почетак Уторак
25.12.2018.
y 19:00

Крај Уторак
25.12.2018.

Добијајте обавештења о новим догађајима, пријавите се на наш newsletter.

Уторак 25. децембар 2018. године у 19 часова, Галерија 73, Ул. Пожешка 83а, Баново брдо - Реч у времену. Гост вечери песник и прозни писац Драгомир Ћулафић.

Завршио је Филозофски факултет, радио као професор и директор Библиотеке "Лаза Костић" у Београду. Пише песме, приче и романе. Његове песме и приче превођене су на бугарски, енглески, мађарски, румунски, русински, руски, словачки, словенски, македонски језик. Више његових песама је компоновано..

Заступљен је у више антологија, у школским читанкама и у лектири. Године 1995. добио је "Златну плакету" за најбољу југословенску боемску песму. Његов роман "Звездано ждребе" проглашен је 1997. године на Фестивалу хумора и сатире у Лазаревцу најбољом књигом између два фестивала. Исте године, у конкуренцији од 76 књига, ушао је у најужи избор за награду "Политикин забавник". Године 1998. добио је награду Скупштине Општине Андријевица за књижевно стваралаштво. Добитник је почасне награде Змајевих дечјих игара "Змајев штап" за 2001. годину, када је био домаћин Игара. Роман "Наше лето" награђен је наградом Критике дечјег жирија Београда "Доситеј" у 2002. години. Роман "Рингишпил у мојој глави", награда "Вечерњих новости" -Гордана Брајовић, проглашен за најбољу књигу 2003-2004. године. Добитник награде "Златно Гашино перо" Фесивала хумора за децу - Лазаревац, 2004. године, за свеукупно књжевно дело. Поема "Још ме има" проглашена је за најлепшу песму о Лиму на бјелопољским лимским сусретима, 2005. године. Роман "Заљубљени рингишпили" награда Критике дечјег жирија Београда "Доситеј" за 2008. годину. Добитник је награде "Маслинов вијенац", Међународног фестивала дечјег стваралаштва и стваралаштва за дјецу "Сусрети под Старом маслином" у Бару за 2010. годину, за укупно стваралаштво за децу. Добитник је песничке награде "Златни кључић" за 2012. годину за стваралаштво за децу, међународног фестивала поезије "Смедеревска песничка јесен".

Водитељ програма је књижевник Неђо Ћићо Стојановић.

Претворими време у реч!

Добродошли!