Самостална изложба : Ана Ивић "Десет чувених призора са Западног Балкана"

Почетак Четвртак
06.02.2020.
y 19:00

Крај Уторак
18.02.2020.

Добијајте обавештења о новим догађајима, пријавите се на наш newsletter.

Ана Ивић (1977) завршила је Факултет ликовних уметности у Београду 2005. године. Излаже на групним изложбама од 2000.  године, а самостално од 2008. Учествовала је на преко тридесет групних и приредила четрнаест самосталних изложби у Београду, Новом Саду, Тузли, Зрењанину, Смедереву, Вршцу, Трстенику, Панчеву, Солуну. Члан је УЛУВ-а од 2008. и УЛУС-а од 2009. године.

контакт: ancce2003@yahoo.com

На представљеним радовима, пејзаж је мотив који се понавља. Пејзажи су стилизовани, сведени на знаке – графеме у писму изложбе.

Сваки рад је преображена фотографија из средстава јавног информисања . Они посматрача воде кроз лепи регион Западног Балкана и уљуљкују га у заводљиви мир и тишину безличних предела, архетипских „брда и долина“ иза којих се крију бајке, митови и легенде.

Ипак, као у свим бајкама, и иза ових крајолика вребају скривене поруке, слојевита значења, а извор су им често страшни догађаји, објављени кроз називе радова: Сребреница, Рудница, Митрово Поље... Препуштено је посетиоцима изложбе да топониме сместе у историјски, културолошки и морални контекст.

Изложба жели да кроз интимни доживљај одабраних предела проговори о објективним, јавним догађајима и њиховим последицама, да кроз интимни чин посматрања цртежа ангажује појединца који се стихијски одупире социјалном ангажовању.