Почетак Уторак
04.12.2018.
y 19:00

Крај Петак
07.12.2018.

Добијајте обавештења о новим догађајима, пријавите се на наш newsletter.

У Галерији `73 од  4 - 7. децембра почиње први Gallery Fest.

Носећи се свешћу о дугогодишњој традицији постојања Галерије `73 као и културолошком потенцијалу који ова установа носи са собом, водећи рачуна о интересовањима њене публике и потребама,  први пут у историји ове установе биће организован фестивал модерне класичне музике  који ће носити назив “Gallery fest“. Замишљено је да ово буде манифестација која је окосница осталих музичких догађања. Идеја је произашла из потребе да се на репертоар ове култне установе постави музички пројекат који ће у наредним годинама подстицати све љубитеље квалитетне музике да прате овај догађај на Чукарици. Тим поводом, ове године у Галерији `73 се организују две фестивалске вечери.

 У уторак, 4. децембра 2018. г, са почетком у 19.00 часова, биће одржан концерт тенора Немање Црнатовића, под називом „Немања и пријатељи“.

Немања Црнатовић је рођен 25.08.1998. г. у Београду. Од најранијих дана показивао је широко интересовање за музику (гитара, клавир, певање, удараљке). Завршио је Нижу музичку школу "Коста Манојловић", одсек клавир, Нижу редовну школу "Вељко Рамадановић"  и Музичку школу "Ватрослав Лисински". Добитник је бројних музичких награда и одликовања. Студент је  је  друге године Музичке академије, смер музичка педагогија  и упоредо ученик 1. разреда Средње музичке школе "Стеван Мокрањац", смер соло певање. Добитник је више награда, признања и стипендија везаних за висок успех у току школовања, награда из области школских такмичења за клавир и соло певање. Композитор је и и један од извођача химне Школе за слепе и слабовиде "Вељко Рамадановић" у Београду. Уз Немању, на концерту ће учествовати и: Анита Савић, Иван Зорановић, Снежана Ага и Марко Томановић, Богдан Меденица, Милан Јефтић, Неда Николић, Јована Стефановић, Александар Црнатовић и Игор Јовчић.

У петак, 7. децембра 2018. г са почетком у 19:00 часова, током друге вечери Gallery festa, бити одржан „Концерт у част Живану Сарамандићу“.

Живан Сарамандић (1939-2012) је рођен у Београду а одрастао у Аранђеловцу, где је завршио основну школу и гимназију, а затим уписује Економски факултет у Београду где је, као апсолвент Економског факултета, 1962. године добио позив да пева у великом варијетеу „Орфеум“, који је био културна институција од великог значаја. То је определило његову даљу каријеру, одустао од економије и посветио се певању. Похађао је часове код једне од највећих оперских певачица тог времена, Зденке Зикове. Дебитовао је 21. септембра 1966. године, на сцени Народног позоришта у Београду, улогом краља Египта у опери Ђузепеа Вердија "Аида". 1968. примљен је у стални ангажман Народног позоришта. Током дуге и богате каријере, остварио је значајне улоге басовског фаха у операма "Кнез Игор", "Иван Сусањин", „Моћ судбине“, "Фауст", "Набуко", "Севиљски берберин", "Борис Годунов", „Кнез од Зете“, "Ернани", "Дон Кихот", „Дон Карлос“, „Порги Бес“, „Атиле“ и многим другим. Био је интерпретатор црначких духовних песама, а нарочито познат по свом извођењу руских народних песама из репертоара Фјодора Шаљапина. Наступао је на оперским сценама у свету, попут Бољшој театра и Карнеги Хола али и у Атини, Софији, Прагу, Варшави, Кијеву, Одеси, Санкт Петербургу, Барселони, Берлину, Бечу, Паризу и Даблину. Добитник је великог броја значајних награда и Посебног признања за допринос култури Републике Србије. У програму ће учествовати: Милка Стојановић (сопран),   Горан Шимпрага (тенор), Невенка Татић (виолина) и Даринка Пауновић (клавир).

Програм се реализује уз подршку ГО Чукарица.

Улаз за оба концерта је бесплатан.

Добродошли!