Промоција збирке поезије „Ко жели у мој свет“ ауторке Марине Баошић Чворовић

Почетак Петак
07.05.2021.
y 18:00

Крај Петак
07.05.2021.

Добијајте обавештења о новим догађајима, пријавите се на наш newsletter.

У петак, 7. маја 2021. г. са почетком у 18:00 часова, у Галерији `73 биће одржана промоција збирке поезије „Ко жели у мој свет“ ауторке Марине Баошић Чворовић.

Марина Баошић Чворовић је рођена 1964. године у Пљевљима, где je завршила основну и средњу школу. Од 1983. године у Београду наставља студирање и живот, као и на неки начин уметничко-креативни рад.  
Самохрана је мајка и има три одрасла сина. Велики је заљубљеник у лепе писане речи и уметност. Поезија је прозор њеног срца, животна стаза која је води до среће. Писањем се бави од 2013. године. Од тада су њене песме објављиване у многобројним и свакако значајним приказима, зборницима и лексиконима. Добитник је и неколико похвала и награда на књижевним конкурсима. 
Ауторка је следећих књига: ЗВЕЗДАНИ САН,  НА КРИЛИМА ЉУБАВИ, ПЛАЧ ВИОЛИНЕ, ДАШАК СРЕЋЕ, СНОВИ ЖЕНЕ, ОРЛОСЕД СНА.  
     
Из густих емоционалних слојева, доследна својим песничким опорукама, Марина Баошић Чворовић читаоцима на увид приноси још једну (седму) песничку исказницу, али овога пута у знатно експлицитнијем исповедном тону, будући да је, захваљујући стваралaчкој и животној зрелости, сасвим поуздано дефини сала ко, када и у којим околностима у „њен свет“ интиме може да уђе и буде благодарен њеном неподвојивом љубављу. Разуме се, то се најпре односи на мушко женска подарја (нажалост све даља ововре¬меном житељу планете), а онда и на сва друга вољења која племене људски род и чине га јединственим међу свеколиким живим светом на планети. Отуда је, доиста, примерено целом садржају књиге њено пролошко словљење, које чини основу и потку садржаја песничке књиге КО ЖЕЛИ У МОЈ СВЕТ, јер супскрибује  неколике захтевности према онима (оном) који желе да буду део њеног искреног даривања на дужи рок."  Видак Масловарић, књижевник

Учесници програма:   

Видак Масловарић- рецензент 
Лазар Божовић- рецензент 
Марина Баошић Чворовић- аутор 
Оливера Шестаков- књижевница 
Александар Баошић- глумац 
Никола Штрбац – глумац 
Mузичка пратња Елена Станисављевић  - гитарa