Промоција дечије поезије ауторке Косанке Коке Видић у Галерији `73

Почетак Среда
20.10.2021.
y 18:00

Крај Среда
20.10.2021.

Добијајте обавештења о новим догађајима, пријавите се на наш newsletter.

У Галерији `73 ће у среду, 20. октобра, са почетком у 18:00 часова бити одржана промоција збирки дечије поезије „Дечији космос“ и „Лет“, ауторке Косанке Коке Видић.

Косанка-Кока Видић је рођенa 21. фебруара 1962. у Београду. Као што воли да каже о себи, Београд је њен град и по рођењу и по избору. Сањар, сањар, али и стваралац. Креативности јој не недостаје. Песник у срцу, непоправљиви романтик, својим оштрим умом ствара стихове за малу и мало старију децу. До сада је објавила две књиге поезије „Дечији космос”  и „Лет“ (Књижевни клуб „Сирин”, 2020.) Поносна је мајка Катарине и Вукашина, који су јој истовремено и најјача подршка и највећа подршка у свему што ради.

 „Kроз Kосанкине стихове је јасно видљив повратак исконским вредностима, мада у многим песмама прави паралелу тако што кроз риму објашњава како је било некада, а како данас. То се најбоље огледа у песмицама као што су ТВ, ТЕЛЕФОН и САТ. Ненаметљиво стихујући објашњава најмлађој популацији да свако место на коме живимо има својих дражи учећи их да се фокусирају на лепе ствари. Подстиче их на конзумацију здраве хране указујући на значај воћа и поврћа. Даље, кроз стихове ауторка приближава читаоцу разлике међу људима стављајући акценат на сличности. 

Свака од ових песама најмлађим читаоцима објашњава неки нови појам, одагнава страх од мрака, тка пут према вери или их наводи на размишљање и закључивање. Kако бисте оживели исконско дете у себи које се под теретом времена изгубило, препоручујем вам надасве интересантну и поучну збирку ЛЕТ У ДЕЧИЈИ СВЕТ, која је пре свега намењена најмлађој читалачкој публици, али ни нас одрасле не оставља равнодушнима.“ (Славица Бијелић, књижевник)

Среда, 20. октобар 2021.г.
18:00 часова
Улаз је слободан.
Добродошли!