Представљање књиге „Порука скривенa међу латицама“ ауторке Дарје Плодник

Почетак Петак
09.04.2021.
y 18:00

Крај Петак
09.04.2021.

Добијајте обавештења о новим догађајима, пријавите се на наш newsletter.

Представљање књиге „Порука скривенa међу латицама“ ауторке Дарје Плодник, биће одржано у петак 9. априла у 18:00 часова у Галерији `73.

Јединствени издавачки подухват, књига Порука скривенa међу латицама (Послание, скрытое в лепестках - рус.) открива симболичко значење цвећа типичног за простор Русије и води читаоце у раскошни свет који ће их опчинити својом лепотом!

Књигу чине преко 100 уметничких фотографија, праћених поруком коју носи сваки цвет и пробраним цитатима из руске поезије и прозе. За оне који не говоре руски језик, стигло је и ново издање - двојезична књига, у којој су најлепши стихови и цитати руске културе и књижевности преведени на српски језик.

Дарја Плодник је рођена у Казахстану, прекаљена Сибиром и заљубљена у Србију. Завршила је Академију културе и уметности у граду Тјумењи (2009). Радила је као телевизијски новинар и водитељ. Од 2014. године бави се генеалогијом, истраживањем родослова, писањем књига о породичној историји и биографијама. Од 2017. године живи и ради у Београду. Отприлике тада је почела да се занима и за симболику цвећа. Књига Порука скривена међу латицама: говор цвећа у Русији је рођена у оквиру међународног пројекта издавачке куће 4СЕ. Прва књига била је издата на руском језику, а затим преведена на српски и поново објављена као двојезична књига.