Концерт Миње Марчетић (флаута) у Галерији `73

Почетак Уторак
16.10.2018.
y 18:30

Крај Уторак
16.10.2018.

Добијајте обавештења о новим догађајима, пријавите се на наш newsletter.

Миња Марчетић (флаута) и Игор Дражевић (клавир), наступиће у Галерији `73 у уторак 16. октобра у 18:30 часова у оквиру програма "Аrs musicum". . На програму ће бити композиције Ј.С.Баха, Ф. Поуленца, П. Санцана и A. Гргина.

Миња Mарчетић је завршила основно музичко образовање као ђак генерације у Вршцу. Школовање наставља у Београду, у музичкој школи „Јосип Славенски“, упоредо на вокално-инструменталном и теоретском одсеку под стручним надзором Миомира Симоновића, редовног професора на Факултету музичке уметности у Београду. Дипломирала  je, као студент генерације, и завршила мастер студије на Факултету музичке уметности у класи редовног професора Миомира Симоновића. За академску 2014/15 годину добитник je награде из фонда Бранислава и Јакова Срејовића за постигнут највиши ниво извођаштва на мастер дипломском испиту студијског програма дувачких инструмената. Вишеструко је награђивана различитим стипендијама и признањима (стипендија Министарства просвете, стипендија Фондације Хемофарм, стипендија Фонда за младе таленте „Доситеј Обрадовић“, стипендија међународне летње академије „isa“ Универзитета за музику и извођачке уметности у Бечу, стипендија у оквиру Ерасмус+ програма). Као Ерасмус стипендиста, II годину докторских академских студија завршава на Аристотел Универзитету у Солуну из области музикотерапије на музиколошком одсеку са праксом на клиници за децу са посебним потребама „Кдап“ под менторством проф. др Доре Псалтопоулоу-Камини (Dora Psaltopoulou-Kamini). Тренутно је на трећој години докторских академских студија и запослена је као наставник флауте у основној музичкој школи „Невена Поповић“ у Београду.
Наступала је на многобројним домаћим и међународним такмичењима, на којима је освајала значајне награде и признања.

Игор Дражевић (1989) рођен је у Лозници. Музичко образовање започиње у ОМШ ,,Вук Караџић” у Лозници у класи проф. Бојане Никић. Средњу музичку школу ,,Михајло Вукдраговић” у Шапцу je завршио у класи проф. Драгомира Братића. Основне и мастер студије је завршио на Факулету музичке уметности у Београду у класи проф. Дубравке Јовичић. Тренутно је на завршној години докторских студија на Факултету музичке уметности у Београду, одсек клавир, у класи проф. Александра Шандорова. Усавршавао се код истакнутих професора клавира: Светлане Богино, Владимира Угаркова, Александра Сердара, Невене Поповић, Јокут Михајловић, Арбо Валдме, Александре Романић, Наталије Трул и Сиавуша Гаџијева. На пијанистичким такмичењима освојио је бројне награде, од којих се посебно истичу прве награде: Републичко такмичење 2007. године, ,,Михаило Вукдраговић” Шабац 2006. и 2007. године,  ,,Даворин Јенко” Београд 2006. године, Тргу Жиу Румунија 2006. године. На пијанистичком такмичењу ,,Исидор Бајић” Нови Сад 2014. године проглашен за најбољег домаћег такмичара. Солистичке концерте је изводио широм земље и у иностранству (Италија, Немачка, Холандија, Румунија, Словенија, Босна и Херцеговина).  Поред солистичких концерата, наступа и као камерни музичар. Члан је ансамбла ,,Београдски трио” од 2015. године. Поред извођења композиција традиционалне музичке литературе, афинитет према композицијама савременог музичког стваралаштва, посебно оним насталим у Србији, не изостаје. Учествовао је на фестивалима савремене музике као што су ,,ReConstruction” (2017), ,,КоМА” (2017). Са члановима ансамбла ,,Београдски трио” присутни су у пројектима (Рострум+), као и стални сарадници на извођењу студентских испитних радова из композиције. Као солиста и као камерни музичар ради на промовисању у очувању музичког стваралаштва домаћих аутора широм Србије и у иностранству.