Изложба радова од керамике: "Осјећаји/Feelings"

Почетак Четвртак
23.05.2024.
y 19:00

Крај Четвртак
30.05.2024.

Добијајте обавештења о новим догађајима, пријавите се на наш newsletter.

У оквиру регионалне културне сарадње, Галерија `73 и Српски културни центар у Истри реализују групну изложбу уметника из Истре који се представљају заједничком изложбом радова од керамике под називом „Осјећаји/Feelings“, чије је свечано отварање у четвртак 23. маја са почетком у 19:00 часова. Кустос изложбе је Игор Фабрис.

Осјећаји -

нешто што имаш,

што зрачиш…

нешто што јеси

Глина је, како објашњава Игор Фабрис, аутор пројекта, идеалан медиј у којем се сви могу окушати и стварати, а сам процес рада с глином делује изузетно терепеутски што је, наглашава Игор, и научно доказано. "На том се комаду блата, могу исказати сви своји осећаји, од среће до љутње и фрустрације, стога је сам процес стварања изузетно опуштајући и делује терапеутски". На изложби „Осјећаји“ своје радове представиће 49 аутора из Истре, који, на позив Галерије ’73,  по први пут Излажу у Београду.

Подсећамо да Српски културни центар у Истри и Галерија ’73 већ годинама имају врло успешну сарадњу. Препознајући значај културне размене са једне стране и промоције српских и истарских уметника са друге стране, ова сарадња добија сваке године на важности. Ова година нам је посебно важна, јер се у тој препознатљивости померају границе и у смеру умрежавања уметника, настојећи да пратимо тенденције деловања по узору на европске галерије.

Изложба „Осјећаји/Feelings“ ће трајати до 30. маја 2024. г.