Филозофски перформанс: Тема „Филозофија забаве“

Почетак Понедељак
08.03.2021.
y 19:00

Крај Понедељак
08.03.2021.

Добијајте обавештења о новим догађајима, пријавите се на наш newsletter.

"Време у коме живимо није склоно мишљењу, критици и хуманистичким вредностима, било да су оне грађанског или револуционарног карактера...Верзије капитализма које су данас на снази у свим деловима света крећу се у распону од првобитне акумулације капитала, преко либерализма, државног, корпоративног и финансијског, те техно- и неолибералног...

У различитим развојним фазама  и моделима капиталистичког начина производња и живота, забава је третирана на различите начине...Испрва везана за доколицу и слободно време, како грађанске, тако и радничке класе, последњих деценија постала је изузетно уносна привредна грана. Не само да се издвојила као индувидуално лукративна, већ је готово у потпуности индустијализована, постајући предмет масовне продукције и потрошње. Многи креативни потенцијали упрегнути су у радове индустрије којој је већим делом почела да робује и савремена култура, заједно са уметношћу... Уз подршку нових технологија, забава је постала главни носилац масовне културе... Укратко, свет забаве постао је идеал савременог живота, при чему је реч о брзом, контролисаном и прорачунатом забављању, чије је лице профит, а наличје ропство..."

Филозофија забаве (уводни део)

Аутори: Дивна Вуксановић, Драган Ћаловић, Влатко Илић 

Да ли и како може да се измени дато стање? Некритичност и млакост су највећи непријатељи савременог човека. Оно сто човек постмодерне  мисли да је његова добит, заправо, је губитак.  Како критички сагледати проблем? Дођите и сазнајте. 

Учествују:

Проф. др Дивна Вуксановић
Ауторка филозофког перформанса Тања Петровић Миљковић  и
Виолонискиња Соња Калајић (у музичком делу програма)
Понедељак, 8. март 2021. г.у 19:00 часова
Галерија `73
Пожешка 83 а, Баново брдо
Добро дошли!