Почетак Понедељак
21.09.2020.
y 18:00

Добијајте обавештења о новим догађајима, пријавите се на наш newsletter.

Душан Весић је рођен у Београду, на Свету Петку 1959. године. Сматрају га једним од најважнијих рок новинара Југославије у периоду од 1980. до 1990. године. Писао је за готово све релевантне новине и часописе тог времена, промовишући рок културу. Био је уредник за домаћу сцену у часописима Rock и Pop Rock. Био је директор фестивала забавне музике Београдски шлагер – Менаџер (1993–1995). Од 1996. године бави се видео продукцијом. Аутор је култног документарног ТВ серијала Rockovnik (40 епизода) и ТВ серије и филма ЕКВ – Као да је било некад. Књиге Бијело дугме – Шта би дао да си на мом мјесту, Маги – Као да је била некад и најновија Бунт деце социјализма, представљају историју рок музике на овим просторима коз причу о онима који су је стварали.

Током вечери представићемо књигу Бунт деце социјализма о првој генерацији бендова новог таласа којом Душан Весић заокружује трилогију о најважнијим моментима југословенске рок културе. Осврнућемо се и на књиге које претходе овој, а погледаћемо и делове филмова које је овај аутор, учесник, сведок и хроничар свега битног у вези рок сцене на овим просторима, направио.

Уз лепу реч реч и добру музику, у инспиративном амбијенту Галерије ’73, потрудићемо се да вам вече учинимо пријатним и незаборавним,

Разговор модерира и води Тамара Кукић, глумица.

Добро нам дошли!