Дани словачке културе: Јан, Ана и Наташа Књазовиц и Јан Крличка

Почетак Уторак
07.08.2018.
y 19:00

Крај Уторак
21.08.2018.

Добијајте обавештења о новим догађајима, пријавите се на наш newsletter.

Ана Књазовиц
              
Рођена је 7. маја 1950. године у Ковачици. Основну и средњу школу је завршила у Ковачици. Дипломирала је на Факултету политичких наука, одсек дипломатијa,  у Београду. Од 1976. године радила је као друштвено - политички радник у Ковачици, десет година је била директор и главни и одговорни директор Радио Ковачице, а 1993. године Радио Ђаковице. Кћерка је чувеног сликара наивне уметности Јана Књазовица.
Први пут је учествовала у раду сликарске колоније са оцем 1967. године
Ана Књазовиц је наследник породичне ликовне традиције. Али, њена дела нису проста копија дела њеног оца. Индивидуална црта је везана за композициони план који је, у односу на њеног оца слободнији.

Наташа Књазовиц

Рођена је 26. маја 1977. године. Завршила је Вишу политехничку школу (одсек дизајн) и Факултет за трговину и банкарство (одсек менаџмент). Још од студентских дана се активно бави сликарством.
Од раног детињства живи у свету боја. Одрастајући поред двоје сликара, мајке Ане и деде Јана,стекла је љубав према наивној уметности.Наставља да слика и живи породични мото да „човек само срцем добро види“. Њен потпис су три срца. Имала је 40 самосталних изложби. Од 2011. године живи у Детви, у Словачкој.

Јан Крличка

Родио се 1954. у месту Vrchlani-Krkonoše у Чешкој а од 1961.  живи и ствара у Прешову у Словачкој. Његово стваралаштво има корене у области митологије, наивне поетике и спонтаног израза. Мотивисан је властитим интензивним дозивљајима и визијама. Слике и скулптуре се узајамно допуњују, длето замени четку, дрво платно и сололит...