Почетак Четвртак
09.07.2020.
y 19:00

Крај Уторак
14.07.2020.

Добијајте обавештења о новим догађајима, пријавите се на наш newsletter.

Пројекат "Street art" представља идејну визију Дамира Станчића у учествовању и развијању урбаног вида уметничког изражавања, који савремене мурале осликане ауто-лаковима, фасадним бојама, маркерима и осталим сличним материјалима преноси са зидова јавних површина на платно, медијапан. Слике аутора ТА2  без озира што се сликају на платну задржавају форму графита и носе са собом поруку.

Слике аутора указују на праве вредности које су изгубиле смисао, одају почаст нашим великанима који су битно утицали на нашу културу, глуму, науку, књижевност. Људи који нису са нама, а обележили су многе генерације и кроз своја дела показали своје вредности и величину, посвећеност својој професији.Слике такође славе животиње, славе експлозију боја, живот у свим облицима. Доминантне су јаке боје, као одлучан став уметника да оно што он ради остане упамћено и упечатљиво. Интересантно је колико је брзо уметник прихваћен од стране уживаоца овог вида уметности и да је један од првих на нашим просторима који се бави уличном уметношћу пренетом на платно.

Генерација уметника попут Дамира , стасала у урбаним срединама рефлексно реагује на сивило бетона градских блокова и бојеним записима уз употребу спрејева, фарбама јарких боја дају хуманији иведрији лик градском сивилу. Сами почеци уличних уметника јесу изражене поруке кроз властита имена и симболе, којима другим људима саопштавају своје постојање. У другој фази графити прерастају у мурале који својом величином и колором на снажнији начин приказују своју поруку.