Ана Коматина: ПСИХОФОРМЕ

Почетак Четвртак
30.07.2020.
y 19:00

Крај Уторак
04.08.2020.

Добијајте обавештења о новим догађајима, пријавите се на наш newsletter.

Ана Коматина рођена је 25.03.1986. у Бихаћу, БиХ. Основно и средње образовање завршила је у Подгорици, Република Црна Гора.
 2006.године уписала је Академију ликовних умјетности у Требињу, на општем одсеку, БиХ. 
2007. године уписала је студије на Академији уметности у Новом Саду, студијски програм графика, у класи професора Зорана Тодовића и завршила их 2010. године. Мастер студије уписала 2010. године у класи професора Зорана Тодовића,а завршила их је 2012.год.
Учествовала је на више групних изложби и колонија, како домаћег тако и интернационалног карактера. Одржала је више самосталних изложби. Добитник је награде Департмана ликовних уметности у Новом Саду за најуспешнији уметнички рад у области графике.

Циклус радова Психоформе говори о емоцијама и стањима унутар човека, која се испољавају кроз одабран мотив, тј. форму мачке. Наиме, долази до сједињавања људских емоција са емоцијама мачке, поистовећивања мачке као одабраног мотива са човеком.
У мом раду желела сам истаћи слободу осећаја и емоција које изражавају животиње, на себи својствен начин. Испољавање емоција огледа се на графичким листовима који поседују првенствено једну дозу експресије, а саме графичке матрице третиране су агресивнијим приступом ради добијања одређених ефеката који прате саму тему рада.